Традиционални новогодишњи концерт Музичке школе

Традиционалним новогодишњим концертом Музичке школе у Требињу, ученици и професори најавили су крај првог полугодишта. Овај концерт представља круну њиховог школског рада и зато су се сви потрудили да публици приреде незаборавно вече.

Представили су се ученици са свих одсјека као и хор и оркестар основне Музичке школе. Репертоар је био разнолик.

„Већином су у питању домаћи аутори, класичари, али и су присутна и дјела Бетовена, Баха али и камерне музике“, каже Душка Бабић, директорица Музичке школе Требиње.

С обзиром на то да новогодишњи концерт најављује крај првог полугодишта и почетак дугоочекиваног зимског распуста, ученици су се потрудили, свако на свој начин, да оставе што бољи утисак.

Први пут пред публиком представили су се и ученици са новоформираног Одсјека соло пјевања. Ове године, уписано је осам ученица.

Ученици су пред наступ контролисали трему, а неки од њих имали су и савјет, како се постаје виртуоз на свом инструменту.

Елена Ламбета, ученица трећег разреда Музичке школе у Требињу поручује да је за успјех потребно много вјежбања и рад с љубављу.

Вечерас је планиран и други новогодишњи концерт, на којем ће се представити хор и мјешовити гудачки оркестар Средње музичке школе.

РТРС