Трамп допутовао у Ријад, прву станицу своје прве турнеје

РИЈАД │ Амерички председник Доналд Трамп допутовао је у Ријад, престоницу Саудијске Арабије, чиме је отпочео своју прву међународну турнеју откако је преузео председничку функцију

Амерички председник Доналд Трамп допутовао је данас у Ријад, престоницу Саудијске Арабије, чиме је отпочео своју прву међународну турнеју откако је преузео председничку функцију, јављају агенције.

Како је предвиђено, он ће касније данас имати разговоре с лидерима Саудијске Арабије, а сутра ће пред око 50 арапских и муслиманских лидера одржати говор о исламу, преноси АФП.

Трамп је у пратњи супруге Меланије отпутовао за Ријад председничким авионом из ваздухопловне базе Ендрус, у предграђу Вашингтона, а први је амерички председник коме је Саудијска Арабија, или било која већински муслиманска земља, прва страна дестинација на тој функцији.

У сутрашњем говору, Трамп ће позвати на јединство у борби против радикализма у исламском свету, а те напоре ће окарактерисати као „борбу између добра и зла“, наводи АП позивајући се на нацрт Трамповог говора.

Трамп ће том приликом избегавати оштру антимуслиманску реторику какву је користио у председничкој кампањи, а неће помињати ни демократију ни људска права, како је наведено у унапред припремљеном говору, који је подложан изменама, наводи америчка агенција.

Агенције