Трамп не одбацује ни војну опцију на Каракас

ВАШИНГТОН │ Амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је да не одбацује могућност војне опције за рјешење кризе у Венецуели.

„Имамо војнике у цијелом свијету на веома далеким мјестима. Венецуела није далеко и људи тамо пате и умиру. Имамо бројне опције за Венецуелу, укључујући и могућу војну, ако буде неопходно“, рекао је Трамп.

Министар одбране Венецуеле Владимир Падрино истакао је да је Трампова сугестија „чин лудости“.Нова Уставотворна Скупштина Венецуеле на мети је критика као недемократска.

Америка је недавно увела санкције предсједнику Венецуеле Николасу Мадуру, кога је назвала диктатором.

Бијела кућа је саопштила да је Мадуро захтијевао телефонски разговор са Трампом, али је из Бијеле куће саопштено да ће предсједник САД радо разговарати са шефом те државе када се врати демократија.

Влада Венецуеле суочена је и са притиском на регионалном нивоу и Перу је наредио протјеривање амбасадора Дијега Молера након што је Каракас послао „неприхватљив“ одговор на осуду успостављања нове Уставотворне Скупштине.

Молер је добио временски рок од пет дана да напусти Перу.

Потез Перуа услиједио је након осуде 11 већих држава америчког континента новог сазива Уставотворне скупштине Венецуеле.

СРНА