Требињци спремни за водене игре градова

ТРЕБИЊЕ I Давно је прошло вријеме када су се породице окупљале пред малим ТВ екранима и заједнички гледали спортско туристичке спектакле какви су били „Игре без граница“ или „Јадрански сусрети“.

Yу-верзија “Игара без граница” ауторског тандема Голужа-Махечић, одржавала се на приморју. Сваки пут су измишљане нове дисциплине, осим “навлачења конопа” (“Стипе потегни, Јуре попусти!”) и “скидања пршута са јарбола”, на крају које је пршут припадао побједничкој екипи. Биле су ту и „Игре без граница“.

Незванични наследници ових, некада веома популарних игара, „City games“ коначно долазе у Требиње. И већ су изазвали велику пажњу јавности.

На базену „Бање“, екипа из Требиња одржала је синоћ посљедњи тренинг уочи данашњег финала.

Екипа из Требиња броји осам чланова и то три дјевојке и пет мушкараца, који су изабрани међу њих 15: Нина Жарковић, Анастасија Влатковић, Марина Анђелић, Лука Милидраг, Градимир Миладиновић, Миљан Мрдић, Александар Јанковић и Никола Kапор са нестрпљењем очекују такмичење у коме ће и они по први пут учествовати.

Екипа из Требиња

„Ту су, између осталих и сљедеће игре, ‘Летећи ватерполо’, ‘Спашавање туристкиње’, ‘Пењање по пршут’, ‘Алка’, ‘Вошарка’…. али да не откривам све“, каже иницијатор ових игара Мирослав Kризик.

Италија, Немачка, Пољска, Мађарска, Луксембург, Чешка и Холандија имаће своје представнике на великим интернационалним полуфиналима у Београду 24. и 27. августа, након чега се најбољи од најбољих 2. септембра боре за титулу овогодишњег „City games“ првака у Биограду на Мору, већ традиционалном домаћину великог интернационалног финала.

“Велико нам је задовољство што смо у Требињу, очекујемо сјајну атмосферу и такмичаре спремне на доказивање“, објаснио је аутор пројекта Мирослав Kрзик.

Улаз је бесплатан.

Такмичење на базену на Бањама почиње у 19 часова и 30 минута.

Р.М.