Trebinjci spremni za vodene igre gradova

TREBINJE I Davno je prošlo vrijeme kada su se porodice okupljale pred malim TV ekranima i zajednički gledali sportsko turističke spektakle kakvi su bili „Igre bez granica“ ili „Jadranski susreti“.

Yu-verzija “Igara bez granica” autorskog tandema Goluža-Mahečić, održavala se na primorju. Svaki put su izmišljane nove discipline, osim “navlačenja konopa” (“Stipe potegni, Jure popusti!”) i “skidanja pršuta sa jarbola”, na kraju koje je pršut pripadao pobjedničkoj ekipi. Bile su tu i „Igre bez granica“.

Nezvanični naslednici ovih, nekada veoma popularnih igara, „City games“ konačno dolaze u Trebinje. I već su izazvali veliku pažnju javnosti.

Na bazenu „Banje“, ekipa iz Trebinja održala je sinoć posljednji trening uoči današnjeg finala.

Ekipa iz Trebinja broji osam članova i to tri djevojke i pet muškaraca, koji su izabrani među njih 15: Nina Žarković, Anastasija Vlatković, Marina Anđelić, Luka Milidrag, Gradimir Miladinović, Miljan Mrdić, Aleksandar Janković i Nikola Kapor sa nestrpljenjem očekuju takmičenje u kome će i oni po prvi put učestvovati.

Ekipa iz Trebinja

„Tu su, između ostalih i sljedeće igre, ‘Leteći vaterpolo’, ‘Spašavanje turistkinje’, ‘Penjanje po pršut’, ‘Alka’, ‘Vošarka’…. ali da ne otkrivam sve“, kaže inicijator ovih igara Miroslav Krizik.

Italija, Nemačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Češka i Holandija imaće svoje predstavnike na velikim internacionalnim polufinalima u Beogradu 24. i 27. avgusta, nakon čega se najbolji od najboljih 2. septembra bore za titulu ovogodišnjeg „City games“ prvaka u Biogradu na Moru, već tradicionalnom domaćinu velikog internacionalnog finala.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo u Trebinju, očekujemo sjajnu atmosferu i takmičare spremne na dokazivanje“, objasnio je autor projekta Miroslav Krzik.

Ulaz je besplatan.

Takmičenje na bazenu na Banjama počinje u 19 časova i 30 minuta.

R.M.