Требиње дочекало дјецу са Косова

ТРЕБИЊЕ │ Требиње ће од данас до 23. јуна бити домаћин дјеци и наставницима основних школа из Звечана, са Косова и Метохије, који су данас стигли у наш град.

Ученици са Косова, њих 50-оро са  наставницима  биће смјештени у породицама требињских основаца, који су исказали жељу да буду домаћини својим вршњацима. Дочек ученика из Звечана организован на платоу испред  Дома ученика у Требињу.

„Радујемо  се боравку у Требињу гдје имамо  врло лијеп дочек и радовање што смо вам у гостима, а што смо и очекивали, јер знамо да смо у Требиње увек добродошли “, казао је Давид Марковић, ученик из Звечана.

За вријеме боравка, за ученике са Косова, градска управа припремила је програм боравка, којим је предвиђено да се упознају са свим знаменитостима нашег града.

Како је казао Зоран Милошевић, начелник Одјељења за душтвене дјелатности, ово је други пут да основци са Косова и Метохије бораве у Требињу и како је нагласио,  то је најмање што можемо учинити за наш народ који живи у тешким условима.

Требиње је једна од локалних заједница  из Републике Српске која ће ове године примити 900 основаца са Косова и Метохије.

М.И.