Trebinje dočekalo djecu sa Kosova

TREBINJE │ Trebinje će od danas do 23. juna biti domaćin djeci i nastavnicima osnovnih škola iz Zvečana, sa Kosova i Metohije, koji su danas stigli u naš grad.

Učenici sa Kosova, njih 50-oro sa  nastavnicima  biće smješteni u porodicama trebinjskih osnovaca, koji su iskazali želju da budu domaćini svojim vršnjacima. Doček učenika iz Zvečana organizovan na platou ispred  Doma učenika u Trebinju.

„Radujemo  se boravku u Trebinju gdje imamo  vrlo lijep doček i radovanje što smo vam u gostima, a što smo i očekivali, jer znamo da smo u Trebinje uvek dobrodošli “, kazao je David Marković, učenik iz Zvečana.

Za vrijeme boravka, za učenike sa Kosova, gradska uprava pripremila je program boravka, kojim je predviđeno da se upoznaju sa svim znamenitostima našeg grada.

Kako je kazao Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za duštvene djelatnosti, ovo je drugi put da osnovci sa Kosova i Metohije borave u Trebinju i kako je naglasio,  to je najmanje što možemo učiniti za naš narod koji živi u teškim uslovima.

Trebinje je jedna od lokalnih zajednica  iz Republike Srpske koja će ove godine primiti 900 osnovaca sa Kosova i Metohije.

M.I.