Требиње дочекује Божић: Сабрано око ватре бадњака, владика Григорије служи у поноћ

badnjaci

ТРЕБИЊЕ │Традиционално налагање бадњака на Тргу слободе сутра ће бити уприличено у 19 часова, уз обраћање представника градске администрације и црквене општине Требиње.

У културноумјетничком дијелу програма наступиће етно-група „Нагоркиње“ и, уколико то временске прилике дозволе, чланови Градског КУД-а „Алат Свислајон“.

Налагању бадњака претходиће празнична вечерња служба у саборном храму Светог Преображења Господњег, од 18 часова.

У овом храму божићну литургију у поноћ ће служити Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије са свештенством епархије, потврђено је за Радио Требиње у нашој епархији.

badnjak

Друга божићна литургија биће служена на најрадоснији хришћански празник, у 6 часова, док је празнично вечерње у 18 часова.

И на Сабор Пресвете Богородице, 8. јануара, и празник Светог архиђакона Стефана, 9. јануара, у требињском саборном храму празнична јутрења биће служена од 8 часова, а сат касније и свете литургије.

Нерадни дани

За божићне празнике у Републици Српској нерадни дани су 6. и 7. јануар.

Трговачке радње и велики трговачки центри сутра ће радити скраћено, најдуже до 20 часова, а пекаре ће испоручивати хљеб. И сутра и на Божић дежурна је градска апотека, која ће радити од 8 до 12 часова, а апотека испод болнице на Бадњи дан радиће до 21 час.

На Божић неће радити трговачке радње, а пекаре неће испоручивати хљеб.

Током празника бензинске пумпе ће радити уобичајено, а банке ће радити тек 8. јануара.

Требињска полиција ће и током божићних празника проводити појачане мјере и активности с циљем обезбјеђења личне и имовинске безбједности грађана.

Из Центра јавне безбједности Требиње апелују на грађане да се уздрже од употребе пиротехничких средстава, оружја или минско-експлозивних средстава, као и да не управљају возилом под дејством алкохола, како не би дошло до нежељених посљедица.
В.М.