Требиње на завршници такмичења у ИГРАМА НА ВОДИ: У полуфиналу против Плоча, Херцег Новог и Трста

БИОГРАД НА МОРУ │ Екипа „Требиња“ наступиће сутра на завршном „City games“ такмичењу градова у играма на води, чији ће домаћин до 27. августа бити Биоград на Мору.

Као побједници државног такмичења, Требињци ће сутра представљати Босну у Херцеговину на првом полуфиналу – у којем ће спремност и вјештину у базену одмјеравати са екипама „Плоча“ из Хрватске, „Херцег-Новог“из Црне Горе и италијанским „Трстом“.

У другом полуфиналу, заказаном за наредни дан, наступиће екипе словеначког „Марибора“, „Крагујевца“ из Србије, „Скопља“ из Македоније и мађарског „Печуја“, а по двије најбоље екипе из полуфиналних двобоја одмјериће снаге у великом финалу, које ће бити одржано 27. августа.

Екипе ће се такмичити у модернизованим верзијама традиционалних игара, као што су весло, јадранске битке, алка, рибарске кашете, летећи ватерполо, а требињски тим представљаће пливачи, џудисти, планинари и атлетичари: Нина Жарковић, Анастасија Влатковић, Марина Анђелић, Никола Капор, Лука Милидраг, Градимир Миладиновић, Марко Црногорац, Александар Јанковић, Миљан Мрдић, Градимир Ћирић, Александар Вукановић и Вељко Пиљевић.

У требињској екипи не сумњају да је такмичење изузетна прилика и за промоцију нашег града, јер је најављено да ће најмање осам ТВ канала из региона уживо преносити полуфинала и финале, а током преноса биће приказивани и промотивни спотови о градовима учесницима.

Радио Требиње