Требиње окупило младост џудоа

ТРЕБИЊЕ │ Џудо клуб „Леотар“ данас је домаћин XIV Купа Требиња и VII Меморијала „Милош Мрдић“, на којем ће џудо вјештине показати око 500 такмичара из педесетак клубова БиХ и окружења.

Међународни џудо куп за млађе узрасне категорије посвећен је младом требињском џудисти, кадетском, јуниорском и сениорском прваку БиХ, који је трагично настрадао 17. јула 2009. године.

Након свечаног постројавања екипа, куп је у име покровитеља Града Требиња отворио предсједник Скупштине града Драгослав Бањак, подсјетивши да џудо у Требињу има дубоке коријене, те да је требињски Џудо клуб „Леотар“ афирмисан као одличан организатор такмичења свих нивоа.

„Увјерен сам да ће и ова манифестација проћи на најбољи начин – као промоција витештва, пријатељства, здравог начина живота и свих осталих позитивних обиљежја које спорт са собом носи“, рекао је Бањак додајући да је Куп Требиња „уједно и достојно подсјећање на Милоша Мрдића, персективног џудисту и узорног ученика требињске гимнезија, чија прерана и трагична смрт још увијек ствара невјерицу код свих који су га познавали“.

Бањку је уручена и плакета Џудо клуба „Леотар“ намијењена Граду Требињу – за помоћ у организовању купа и развоју џудоа.

Због лоших временских прилика, те државних првенстава у Хрватској и Црној Гори, дио клубова био је принуђен да откаже учешће на овогодишњем Купу Требиња, каже Миодраг Мрдић, потпредсједник Џудо савеза БиХ.

Додаје да је, упркос томе, број од 500 учесника из близу 50 клубова БиХ и земаља окружења адекватна потврда колико Требиње и Џудо клуб „Леотар“ значе за овај спорт у региону.

„С обзиром да је на почетку сезоне, овај турнир добро дође клубовима и као провјера квалитета и форме за предстојећа државна и балканска првенства“, рекао је Мрдић.

Р.С.