Trebinje otvorilo „Beogradski manifest“

beogradski-manifest-s
BEOGRAD | Manifestacija degustacija i destinacija „Beogradski manifest“ otvorena je danas kod spomenika „Pobednik“ na Beogradskoj tvrđavi gdje će se do 24. maja predstaviti 50 gradova iz Srbije i regiona.
Turističke organizacije Republike Srpske i grada Banjaluka imaju svoj izložbeni prostor na Tvrđavi, a cilj je da se posjetiocima iz Srbije, domaćim i stranim gostima predstave Trebinje, Andrićgrad i Banjaluka kao siti brejk destinacije, zatim rafting ture u Srpskoj, ruralni i banjski turizam.
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić otvorio je ovu manifestaciju u okviru koje će do nedjelje, 24. maja, u Gornjem i Donjem gradu Beogradske tvrđave u 15 festivalskih cjelina biti predstavljeni najbolji srpski festivali, manifestacije i odabrane turističke destinacije.
Ljajić je, otvarajući „Beogradski manifest“, rekao da nije bilo lako organizovati ovakav jedan sajam, niti obezbijediti sredstva da bi se predstavila cjelokupna turistička ponuda Srbije i zemalja u okruženju.
On je dodao da je dobro što se na jednom mjestu može vidjeti koji su to festivali i destinacije koje se nude domaćim i stranim gostima.
Ljajić je podsjetio da je Srbija u tri mjeseca ove godine zabilježila za 10 odsto veći broj turista nego u istom periodu lani i izrazio nadu da će broj gostiju rasti i u narednim mjesecima.
U Donjem gradu Beogradske tvrđave posjetioci će imati priliku da prate atraktivan program konjičkih sportova, a program „Svijet mašte“ namijenjen je najmlađim posjetiocima, koji će uživati u kreativnim igrama, pozorišnim predstavama, sportskim aktivnostima, muzičkom i plesnom programu.
Biće organizovan i „festival balona“ tokom prijepodnevnih časova sva tri dana sajma, dok će „Najt glou“ biti večernja atrakcija koja će pružiti nezaboravnu sliku balona koji svijetle u noći.
Srna