Требиње слави Републику: КОЈОМ ТРАСОМ ЋЕ ПРОЋИ СВЕЧАНА КОЛОНА

ТРЕБИЊЕ │ Град Требиње и Градска борачка организација обиљежиће данас Дан Републике Српске – већ традиционалном свечаном колоном аутомобила, која ће окићена заставама проћи градским улицама.

Предсједник Скупштине Градске борачке организације Требиње Перо Мишељић рекао је за Радио Требиње да је окупљање аутомобила планирано у кругу некадашње касарне „Лука Вукаловић“ од 15:30 часова.

„Колона у 16 часова полази, десно на кружни ток, кроз Засад поље до Дражин Дола, а затим ће се враћа кроз Засад до зграде средњошколског центра, главном улицом до семафора, гдје скреће лијево у Горицу. Код бране Горица колона ће преко моста на другу обалу, па поред олимпијског базена до Каменог моста, гдје ће скренути лијево до семафора на Ложиони, а затим опет лијево кроз Мокре Долове на обилазницу, којом ће се вратити на полазиште у касарну, навео је Мишељић.

Он је позвао борце, њихове потомке и све наше суграђане да буду дио свечане колоне и на тај начин допринесу обиљежавању Дана Републике.

„А исто тако – пошто је снијежно вријеме – да буду опрезни и воде рачуна да не би дошло до какавих удеса“, казао је Мишељић.

Он је подсјетио да ће славу Дана Републике Српске на платоу испред Херцеговачке Грачанице у 20:00 часова бити испаљен и ватромет.

„Извођачи су нам обећали неке нове гранате и вјерујем да ће ватромет бити заиста величанставен“, казао је Мишељић.

Радио Требиње