Требиње у колони за Републику (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ │ Више стотина аутомобила окићених заставама, у километарској колони, прошло је данас уз звуке сирена градским улицама и приградским насељима Требиња, обиљеживши на овај начин Дан и крсну славу Републике Српске.

Свечани обилазак града дефилеом возила, који је у Требињу за рођендан Српске већ постао традиција, организовала је Градска борачка организација, уз подршку Града Требиња.

„Требиње је опет показало колико поштује овај дан. Са нама су и многи гости из сусједних градова, чак и из Србије су неки стигли да би били дио ове колоне. Овај дан никада не смијемо заборавити – ради наших погинулих сабораца, ратних војних инвалида, свих који су се борили за Републику Српску“, рекао је новинарима након окупљања на платоу бивше касарне предсједник Градске борачке организације Требиње Перо Мишељић.

Дведесетшести рођендан Републике Српске уљепшаће и ватромет који ће са Црквине бити испаљен у 20 часова, након чега ће на платоу испод платана бити приређен и концерт популарног извођача народне музике Баје Малог Книнџе.

Р.С.