Trebinje u koloni za Republiku (FOTO)

TREBINJE │ Više stotina automobila okićenih zastavama, u kilometarskoj koloni, prošlo je danas uz zvuke sirena gradskim ulicama i prigradskim naseljima Trebinja, obilježivši na ovaj način Dan i krsnu slavu Republike Srpske.

Svečani obilazak grada defileom vozila, koji je u Trebinju za rođendan Srpske već postao tradicija, organizovala je Gradska boračka organizacija, uz podršku Grada Trebinja.

„Trebinje je opet pokazalo koliko poštuje ovaj dan. Sa nama su i mnogi gosti iz susjednih gradova, čak i iz Srbije su neki stigli da bi bili dio ove kolone. Ovaj dan nikada ne smijemo zaboraviti – radi naših poginulih saboraca, ratnih vojnih invalida, svih koji su se borili za Republiku Srpsku“, rekao je novinarima nakon okupljanja na platou bivše kasarne predsjednik Gradske boračke organizacije Trebinje Pero Mišeljić.

Dvedesetšesti rođendan Republike Srpske uljepšaće i vatromet koji će sa Crkvine biti ispaljen u 20 časova, nakon čega će na platou ispod platana biti priređen i koncert popularnog izvođača narodne muzike Baje Malog Knindže.

R.S.