Trebinjka Miljana Džombeta: Potpisan ugovor za rumunski Arad

TREBINJE l Talentovana košarkašica, Trebinjka Miljana Džombeta potpisala je sa rumunskim košarkaškim klubom „Arad“ ugovor na godinu dana.

„Nakon dva mjeseca pauze, konačno sam potpisala novi ugovor. Nije mi nepoznata država jer sam prošle sezone igrala za ‘Feniks Galati’, ali nakon nekih dešavanja u klubu ranije sam prekinula ugovor i otišla u Švajcarsku. Prvog septembra, eto, vraćam se ponovo u Rumuniju. Odabrala sam je iz razloga što mi je već sve poznato i način i stil igre košarke. Tako da  se nadam da ću i ovaj put biti zadovoljna“, kaže za Radio Trebinje Džombeta.

Miljana ističe da je „Arad“ prošle sezone bio veoma dobar, na sredini tabele.

„U septembru idemo sa pripremama, a u oktobru startujemo sa ligom. Liga traje nekih osam mjeseci, zavisno od ulaska u plej of. Tako da ću iskoristiti odmor u Trebinju, naravno uz svakodnevno treniranje jer treba da odradim i pripreme prije priprema“, navela je ona.

Njena ljubav prema košarci traje još od ranog djetinjstva. Nakon sestre Milice, nekadašnje uspješne košarkašice, takođe bilo je prirodno da nastavi njen put.

Počela je da igra u trebinjskom  ženskom košarkaškom klubu „Trebinje 03“.  U Banjaluci je igrala za KK „Borac“ četiri godine, a tokom tih sezona ovaj klub se itetako ponosio talentovanom sportistkinjom.

„Kada sam završila angažman u Borcu, otišla sam u Srbiju i igrala za ekipu Vrbas Medela i takođe, u tom klubu provela četiri sezone“.

A dobrih rezultata praćenih najboljim nagradama koje jedva možemo i da nabrojimo je bilo itekako, i u Republici Srpskoj i u Srbiji,  a sigurni smo da ni u Rumuniji neće biti drugačije.

Međutim, Miljana je ostala skromna djevojka, kojoj su sve nagrade jednako važne ali ne voli da ih ističe jer se košarkom bavi prije svega zbog ogromne ljubavi.

Za kraj Miljana ističe da bi krunu svoje košarkaške karijere jednog dana voljela da dobije u svojoj rodnoj Hercegovini.

Dok se to ne dogodi, mi joj želimo mnogo sreće i uspjeha, a njen trud i rad kao i rad svih mladih uspješnih ljudi, sigurno ćemo pratiti.

Sunčica Pešić