Требињска кошарка у завршници првенстава за млађе узрасте

Пионирске екипе Женског кошаркашког клуба „Требиње 03“ и Омладинског кошаркашког клуба „Леотар“ оствариле су пласман на завршне турнире Пионирског првенства РС.

Чланице „Требиња 03“ су, на турниру у Брчком, забиљежиле двије убједљиве побједе. У првом мечу су са 78-28 побиједиле екипу Женског кошаркашког клуба „Лавови“, домаћина турнира. У другом дуелу кошаркашице из нашег града савладале су „Игман“ из Источног Сарајева са 81-31 и тако истакле кандидатуру за нову шампионску титулу.

Одличан наступ забиљежили су и чланови Омладинског кошаркашког клуба „Леотар“, који су на турниру у Зворнику освојили друго мјесто и изборили пласман на завршни турнир пионирског првенства РС. Млади кошаркаши из нашег града побиједили су „Дрину“ из Зворника са 80-58, а у другом мечу „Врело“ из Чајнича са 67-33.

У мечу за прво мјесто Омладински кошаркашки клуб „Леотар“ поражен је од „Будућности“ из Бијељине резултатом 90-87.

Наредног викенда играју се полуфинални турнири у омладинској конкуренцији. Чланице „Требиња 03“ избориле су пласман на финале пошто су противници одустали од такмичења, док ће чланови Кошаркашког клуба „Леотар“ бити домаћини једној од полуфиналних група.

Р.М.