Требињска „Ноћ истраживача“: Богат програм за љубитеље науке

ТРЕБИЊЕ │ На Факултету за производњу и менаџмент Требиње данас ће се одржати  манифестација посвећена популаризацији науке – „Ноћ истраживача“, у организацији Министарства науке и технологије у Влади Републике Српске.

Посјетици овог програма, који је прије свега посвећен ученицима основних и средњих школа као и свим заљубљеницима у науку, моћи ће од 17 часова да погледају како ради 3Д скенер,  мини хидроелектрана, занимљиве експерименте из физике, мини хидротурбину, мобилне роботе и роботску руку.

Ни љубитељи научних квизова неће остати ускраћени за такмичење из познавања термина, појава и процеса из различитих научних области, а за најбоље екипе припремљене су и симболичне награде.

У оквиру „Ноћи истраживања“ у амфитеатру Факултета за производњу и менаџмент од 17 часова биће одржана и занимљива предавања из популарних научних тема, а предавачи су: проф. др Јасмин Комић, Министар науке и технологије у влади Републике Српске, инжењер  Ранко Мандић, добитник награде НАСА и Немања Ракић, виши асистент на Природно-математичком факултету из Бања Луке.

Поред Министарства науке и технологије и Факултета за производњу и менаџмент Требиње који су главни организатори овог догађаја, програмски садржај су обогатили Машински факултет из Подгорице, Машински факултет Универзитета „Џемал Биједић“ из Мостара те ученици требињске Гимназије „Јован Дучић“.

Радио Требиње