Требињска школа домаћин 6. Сусрета европских гимназија

ТРЕБИЊЕ │ Гимназија „Јован Дучић“ из нашег града у наредној седмици биће домаћин 6. Сусрета европских гимназија, који ће окупити представнике школа из Румуније, Мађарске, Србије, Хрватске, БиХ, Македоније и Словеније.

Гости требињске образовне установе биће представници гимназије из Земуна, Српске школе „Никола Тесла“ из Будимпеште, Српске школе „Доситеј Обрадовић“ из Темишвара, гимназија из Шкофје Локе, Вараждина и Гњилана.

„Домаћин сноси све трошкове смјештаја за учеснике. Делегација школа броји пет чланова и то од три ученика, професора и директора школе. То је око 50 учесника“, каже директор Гимназије „Јован Дучић“ Мишо Пешић.

Прошле школске године Требињци су били у Темишвару и Српска школа „Доситеј Обрадовић“ била је домаћин.

Како се кроз ове сусрете обиљежи централна тема која је увијек заједничка за све школе, договорено је да тема у Требињу буде „Слободне активности ученика и њихов утицај на квалитет наставе“.

За вријеме сусрета гимназијалаца, који ће представити своје школе, градове, државе, одржаваће се и разне радионице на теме које ће урадити Педагошко психолошка служба гимназије из Требиња.

„У Културном центру приредићемо и пригодан програм за наше госте и Требињце“, рекао је Пешић и додао да су чланови драмске секције припремили позоришну представу „Кофери“, док ће оркестар Гимназије „Јован Дучић“ извести цјеловечерњи концерт.

Р.М.