Три живота угашена на друму током викенда

380619_1

БАЊАЛУКА │ Три особе су изгубиле живот у стравичним саобраћајним несрећама које су се догодиле током викенда у Челинцу и Бањалуци.

Прва несрећа догодила се у суботу сат иза поноћи када су погинули Данијел Врховац (19) и Петар Ковачевић (21), обојица из Челинца.

У другој несрећи настрадао је мотоциклиста Младен Кременовић (22) из Бањалуке. Кременовић је живот изгубио јуче поподне у судару с комбијем у Рекавицама код Бањалуке. Сазнајемо да је комби возила Драгана Јагодић (41) и она није озбиљније повријеђена.

Мотоциклиста је ишао из правца Мркоњић Града, а комби из правца Бањалуке. Несрећа се, наводно, догодила када је возач комбија покушао да скрене и тако пресјекао пут мотоциклисти који је ударио у комби.

Сазнајемо и да је Кременовић прије несреће с групом мотоциклиста путовао за шипово. Желио је да им прави друштво. Након неког времена се вратио пошто је у 15 часова имао заказано фотографисање мотоцикла, којег је намјеравао да прода. Из ЦЈБ Бањалука јуче је саопштено да се несрећа у којој је страдао мотоциклиста догодила око 14 часова и да не могу говорити о детаљима док не буде завршен увиђај.

Врховац и Ковачевић погинули су када су возећи се „голфом 4“ ударили у други „голф 4“ који им је долазио у сусрет те слетјели с пута и ударили у дрво. Несрећа се догодила у Бојићима код Челинца. Кобне вечери су наводно били у ноћном проводу. Извор близак истрази каже да је узрок несреће вјероватно пребрза вожња.

„То говори и силина удара возила у дрво. Она је била толико велика да се аутомобил „попео“ два метра у висину стабла. Аутомобил је смрскан. Тијела настрадалих извучена су тек када су ватрогасци исјекли згужвани лим“, казао је извор „Гласа Српске“. Обдукцијом тијела настрадалих младића утврђено је да су преминули на лицу мјеста.

Врховац и Ковачевић, који су пријатељи од ђетињства, сахрањени су јуче на локалном гробљу у штрбама. Сахрањени су један до другог. На сахрани, којој је присуствовало око 1.000 људи, владала је неописива туга и мук. Тишину су кидали понеки јауци родбине и најближих.

Иза обојице је остао по један старији брат. Врховац није био запослен, а Ковачевић је радио у предузећу „Макс комерц“ из Челинца.

Глас Српске