Тријумф ВИНАРИЈЕ ВУКОЈЕ на највећем винском такмичењу у свијету

БЕЧ/ТРЕБИЊЕ │ Вина винарије „Подруми Вукоје 1982“ освојили су 16 високих признања – златних и сребрених медаља као и печата квалитета на овогодишњем винском такмичењу „AWC Vienna“ у Бечу.

У „Подрумима Вукоје“ подсјећају да је ријеч највећем званично признатом винском такмичењу на свијету, чију је организацију у сврху додјељивања награда одобрила Европска Унија.

„Због слијепог система и строгих правила дегустације, те учешћа винских експерата и међународних енолога, винских стручњака, сомелијера, гастронома, винских трговаца и винских публициста, такмичење AWC Vienna представља најизазовније од свих свјетских реномираних такмичења за дегустацију вина. То је такмичење које успоставља највише стандарде у квалитету вина“, кажу у „Подрумима Вукоје“.

Међу 16 освојених признања за црвена, бијела и росе вина у конкуренцији 12.615 „етикета“ из 40 земаља свијета, највећу оцјену и Велику златну медаљу у категорији црвеног вина освојила је „Златна Вукоје селекција 2011“, које је постало једно од најбоље оцијењених вина у историји овог такмичења са територије Југоисточне Европе.

„Ово такмичење представља потврду квалитета за једну од најбољих регионалних БиХ винарија која има преко 200 награда са најзначајнијих свјетских такмичења посљедњих година. Поменуте награде су заокружиле ову златну годину са најзначајнијим признањима, а важно је истакнути да су награде освојене на најеминентнијим и најзначајнијим винским такмичењима у земљи и свијету“, истичу у „Подрумима Вукоје“.

Радио Требиње