Тромблон у ријеци

tromblon

ТРЕБИЊЕ │ У данашњој акцији чишћења корита Требишњице, рониоци требињског Ронилачког клуба „Посејдон“ нашли су тромблонску мину.

Мина је примијећена на ријечном дну недалеко од Каменог моста, гдје су само прије неколико вечери одржани традиционални скокови.

Мјесто противпјешадијске тромблонске мине је обиљежено и сутра би требало да буде уклоњена.

tromblon3

Ронилац Александар Куртовић истиче за Радио Требиње да чланови „Посједона“ сваке године у акцијама чишћења ријечног корита налазе одбачена минско-експлозивна средства.

„Пошто ми у оквиру ронилачког клуба имамо и сертификоване деминере, сутра ћемо организовати акцију вађења“, каже Куртовић.

Он није могао да прецизира тачан термин акције деминирања. Саобраћај преко Каменог моста за вријеме акције биће затворен за саобраћај.

Овим путем апелујемо на грађане да минско-експлозивна средства, заостала из рата, не бацају у ријеку, већ да их предају полицији или Цивилној заштити“, истиче Куртовић.

tromblon2

У данашњој акцији чишћења корита, коју су организовале Хидроелектране на Требишњици, рониоци су извукли значајне количине чврстог отпада, које несавјесни грађани са обале и мостова бацају у ријеку.

Р.С.