У Берковићима ватра дошла до села, слиједи неизвјесна ноћ

БЕРКОВИЋИ/ТРЕБИЊЕ │ Педесетак ватрогасаца, мјештана и припадника Оружаних снага БиХ данас воде борбу са пожарима на подручју Берковића који се шире у краковима и угрожава села Трусина, Бабин До и Коритник, потврдио је Срни начелник те општине Ненад Абрамовић.

Абрамовић, који се јавио са терена, рекао је да Берковићи улазе у неизвјесну и веома тешку ноћ.

Он је истакао да вјетар представља највећи проблем јер распирује ватру, напомињући да је највећа опасност од пожара који се једним краком шири од планине Сњежнице према Трусини, гдје су успјели већ да одбране једну кући, док је други крак усмјерен према селу Драчићи.

Абрамовић је навео да хеликоптер данас није могао да дејствује на пожариштима због јаког вјетра, изражавајући наду да ће временски услови дозволити надлијетање у вечерњим часовима.

Припадник Ватрогасне јединице Требиње Милан Тепавчевић потврдио је Срни да је на подручју овог града активан само пожар изнад села Величани који не угрожава имовину.

„Пожар је високо у планини и гори на неприступачном терену“, рекао је Тепавчевић и додао да је ватра, ипак, контолисана како се не би отела контроли.

Срна