У БиХ живи 47 Клингонаца, 7 Вилењака и Вукодлак из Фоче

klingonci

Према попису становништва у РХ који је одржан 2012, 303 грађанина Хрватске изјаснили су се да им је Једи – вјера, њих 57 казали су како вјерују у Хајдук – а по народности у Хрватској су била 123 Земљанина, 24 Марсовца и 20 Клингонаца.

Попис у БиХ потврдио је да Клингонци не живе само у Хрватској. Чак 47 грађана БиХ изјаснило се као Клингонци. 20 Клингонаца живи у Републици Српској, 26 у ФБиХ и један у Брчком. Марсоваца нема.

Припадника Једи вјере нема, али занимљиво ће бити видјети колико је у БиХ данас припадника цркве патаренске, средњовјековне шизме, која је наводно преживјела.Појавиле су се и сумње, да су из одређених религиозних центара моћи, вршени притисци да се присутност патарена у БиХ, игнорише.

Осим Клингонаца занимљиво је да се знатан дио БХ грађана изјаснио као Вулканци , чак њих 77, што је десет пута више него у Хрватској.

Нико се у БиХ није изјаснио да му је вјера Хајдук, нити Вележ нити Жељо, али 15 грађана БиХ изјаснили су се да им је вјера Зрњиски и сви су, наравно из Мостара.

У БиХ осим Клингонаца и Вулканаца живи 5 Борговаца, 7 Вилењака, 4 Вјештице, 2 Морлака и један Вукодлак. Занимљиво је да становити г. Вукодлак живи у Фочи док су сви БХ Вилењаци настањени у Љубушком, преноси Поскок инфо.

Независне новине