У Царским виноградима орезани први чокоти лозе

ТРЕБИЊЕ │Поводом Светог Трифуна заштитника виноградара у Царским виноградима на Ушћу код Требиња, у власништву породице Вукоје, данас је обављено традиционално орезивање првих чокота лозе.

Радован Вукоје, директор подрума Вукоје је истакао да су ове зиме одрадили око 75% резидбе, што је добар резултат с обзиром да је било доста кишних дана.

„Kористили смо сваки дан као што је овај данас, сунчан и лијеп, да максимално радимо. Прошла година је била једна велика берба и данас је и најава велике бербе у 2018. години. Надам се да ће бити успјешна као и претходне три године“, рекао је Вукоје и додао да је 2018. година почела великим успјехом, јер су почела и велика међународна награђивања.

„Добили смо први пут и награду из Азије, за највећи вински бренд и то баш на Бадњи дан. Тако да то говори довољно да можемо и ову годину прогласити успјешном иако је тек почела“, каже Вукоје, најављујући и извоз 45.000 боца на азијски континтент који ће бити реализован у току године.

Јулија Вукашиновић, менаџер овог подрума, најавила је вечерашњи догађај у Винској галерији „Вукоје“ који ће почети вечерас у 20 часова.

„Ријеч је о промотивној вечери за све заљубљене, али и оне који то нису, а коју ће вечерас спремати познати кувар Драган Шљивић, један од највећих и најнаграђиванијих мастер шефова у Босни и Херцеговини. Он ће направити виноградарски мени који се састоји од пет тањира. И наравно у складу са јелима ће искомбиновати наша вина. Није етички да причамо о цијенама, али могу рећи да ће цијене бити заиста скромне, јер смо на неки начин одлучили да почастимо све оне који се одлуче да нас посјете на данашњи дан. Уз вечеру смо обезбиједили и музички угођај, забављаће нас Акустик бенд“, објаснила је Вукашиновић.

С.П.