U domovima novih svjetskih prvaka

348549_1
Cijela srpska nacija sa uzbuđenjem je pratila utakmicu Omladinske reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, a odmah nakon što su „orlići“ osvojili svjetsku šampionsku titulu, počelo je i slavlje.
Sa radošću vijest o ogromnom uspjehu mladih srpskih fudbalera primljena je u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj. Sa velikim uzbuđenjem pratila se utakmica koja je donijela radost cijeloj naciji.
Posebno veselje pokazali su građani Herceg Novog, jer je njihov sugrađanin Staniša Mandić dao prvi gol koji je zajedno sa drugim golom Nemanje Maksimovića doveo do najvećeg uspjeha u istoriji srpskog fudbala.
Podrška mladim fudbalerima nije izostala ni u Republici Srpskoj, pa se tako žustro navijalo, a potom i slavilo na ulicama Banjaluke, Bijeljine, Trebinja…
Ipak najuzbudljivije i najveselije bilo je u krugu porodica “orlića”, od kojih su neki naše gore list.
Porodica Srđana Babića iz Banjaluke uz suze radosnice primila je najljepšu vijest.
Otac Milanko, koji je bivši i fudbaler, ne krije ponos što je njegov sin Srđan dio generacije koja je svoje ime zlatnim slovima urezala u istoriju srpskog fudbala.
“Osjećaj je fenomenalan. Kao roditelj sam srećan i presrećan”, kaže otac novog svjetskog šampiona Srđana Babića, Milenko.
„Ovo je nešto za šta vrijedi živjeti. Jednom u životu se ovakve stvari dešavaju“, kaže ponosno Srđanova majka Vesna.
I Trebinje je grad u Republici Srpskoj koji je danas bio ponosan što je jedan njegov stanovnik dio pobjedničkog tima. Mijat Gaćinović jedan od najboljih igrača Super lige Srbije.
“Biti majka svetskog prvaka je zaista nešto što smo svi sanjali. Kada je Mijat počinjao da trenira, sa 5 godina, ovo mu je bio san. Danas u njegovi snovi ispunjeni, a samim tim i naši”, prepuna je utisaka Zagorka, majka veznog igrača Vojvodine i buduće zvijezde Mijata Gaćinovića.
I Bijeljina ima još jedan razlog više za slavlje, jer je na Novom Zelandu, imala svog predstavnika mlađanog Miladina Stevanovića iz Donjih Zagona. Posebnu radost i emocije koje se ne mogu opisati riječima osjeća majka.
„Vrlo sam ponosna zbog njega, jer znam koliko mu to znači, koliko to voli. Svi smo ponosni na njega“, poručila je za BN TV majka svjetskog prvaka iz Semberije Miladina Stevanovića, Snježana.
Prvacima sveta u fudbalu čestitao je državni vrh Srbije. Čestitkama se pridružio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić.
”Vi ste ponos ne samo Srbije nego i nas koji živimo u Republici Srpskoj. Želimo Vam još ovakvih uspjeha i da se zajedno radujemo, ovako kako je bilo danas i u gradovima Republike Srpske“, navodi se u čestitki predsjednika Srpske demokratske stranke Mladena Bosića.
BN TV