U Kalesiji uhapšen i Kasim Mehidić, u RS sutra dan žalosti

sipa

KALESIJA/SARAJEVO/BANJALUKA l Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Kalesije uhapsili osobu inicijala K. M., koja se dovodi u vezu sa sinoćnjim terorističkim napadom u Zvorniku. Klix.ba saznaje da se radi o Kasimu Mehidiću.

Kako je saopšteno iz SIPE, u nastavku aktivnosti povodom terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku, pripadnici zajedničkog istražnog tima na području Kalesije pretresaju stambeni objekat i druge prostorije koje koristi osoba inicijala K.M., dok je na području Dubnice pretresena prostorija Mesdžida s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom iz člana 201. KZ BiH „Terorizam“ i poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

„Slobode je lišena osoba inicijala K.M., koja će biti privedena u službene prostorije Regionalne kancelarije SIPE u Tuzli, gdje će se nad njom izvršiti kriminalistička obrada. Nakon kriminalističke obrade navedena osoba biće predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje„, kažu iz SIPE.

Kriminalistička obrada nad Avdulahom Hasanovićem, koji je jutros lišen slobode na području opštine Zvornik i priveden u službene prostorije Regionalne kancelarije SIPE u Tuzli, još traje. Istovremeno se u svojstvu svjedoka saslušava veći broj osoba.

Dojave stizale od BiH građana iz Australije

mektic
Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, rekao je danas da su sigurnosne agencije u BiH imale određene najave da bi se mogao desiti teroristički akt, pišu Nezavisne novine.

Istakao je da su se čak spominjale institucije vlasti i policijske stanice.

Na pitanuje novinara, zašto nije preduzeto nešto konkretno po tom pitanju, odgovorio je da će to utvrditi istraga.
„Važno je naglasiti da su dojave stizale od bh. državljana koji žive u Australiji“, zaključio je Mektić.

upozorenje

Upozorenje OBA na mogući napad

Sutra dan žalosti
U Republici Srpskoj sutra će biti dan žalosti povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku, u kojem je život izgubio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske Dragan Đurić, odlučila je Vlada Srpske na telefonskoj sjednici.

Agencije