Aktuelno

U nevesinjskoj bolnici rođene četiri bebe

U nevesinjskom porodilištu u protekla 24 časa rođene su četiri bebe, dva dječaka i dvije djevojčice, troje sa područja Opštine Gacko i jedno iz Berkovića.

Posljednji put ovakav lijep događaj desio se u aprilu prošle godine kada su na svijet došla tri dječaka i jedna djevojčica.

Prema riječima glavne medicinske sestre Žane Tomović u prvoj polovini ove godine u Opštoj bolnici u Nevesinju obavljen je 81 porod, što je za 30 poroda više nego prošle godine.

– Prema statistici samo 32 bebe su sa područja Opštine Nevesinje, dok su ostale iz drugih hercegovačkih mjesta – rekla je Tomović.

Među rođenim bebama je i dječak Nikolaj Grčić iz Gacka koji je na svijet došao prirodnim putem. Njegova majka Aleksandra rekla je da je sve najbolje čula o nevesinjskoj bolnici i da se ovaj put i lično uvjerila u tu priču.

– Ovom prilikom želim da se zahvalim doktorima i osoblju Odjeljenja za ginkologiju koji su mi pomogli da na svijet donesem zdravu bebu – naglasila je Aleksandra.

Njena sugrađanka Niolina Topalović,  rodila je takođe dječaka.

– Ovo je moj drugi porod u Bolnici u Nevesinju koja sa pravom nosi epitet najbolje zdravstvene ustanove u regionu i preporučila bih svim budućim majkama da dođu i uvjere se u stručnost i ljubaznost medicinskih radnika u ovom hercegovačkom mjestu – dodala je Topalović.

Tomović podsjeća da svaki mjesec na Odjeljenju za ginekologiju nevesinjske Bolnice ordinira jedan od najboljih stručnjaka laparoskopske hirurgije u ginekologiji dr Luka Anđelić iz Subotice, i dodala da je u prethodna dva dana urađeno 12 operacija vezanih za problem steriliteta.

Radio Nevesinje