У Невесињу прослављено Бадње вече

Велики број Невесињаца окупио се на Бадње вече у порти храма Вознесења Господњег гдје је обављено освјештање и налагање бадњака. Вечерњу литургију служио је владика Димитрије уз саслужење свештенства. Светковина која симболизује заједништво, љубав и слогу и најављује долазак најрадоснијег хришћанског празника протекла је у лијепој атмосфери.

Владика Димитрије пожелио је Невесињцима срећно и благословено Бадње вече, поручивши им да своју љубав усмјере према Богу и ближњима.

− Нашу вјеру обнављамо покајањем, а љубав према ближњима обнављамо Христом − рекао је Димитрије. Поручио је вјерницима да буду приступачни једни другима и да чине добра дјела.

Честитку свештенству СПЦ и окупљеним грађанима упутио је и начелник општине Миленко Авдаловић.

− Дај Боже да искре од бадњака угрију све вас и ваше ближње и да дан Христовог рођења дође на здравље, радост и срећу у сваку невесињску породицу – поручио је Авдаловић.

Прије богослужења на Градском тргу је организован традиционалан дочек бадњака из невесињских села. Свечана литија прошла је градским улицама и зауставила се у порти Саборног храма гдје је обављено налагање бадњака. Народно весеље настављено је уз послужење и звуке изворног народног мелоса. Приређен је и ватромет.

Божићна литургија у Храму Вознесења Господњег у Невесињу почеће у 4 часа. По традицији, након молитве и причешћа, православни вјерници упутиће се кућама гдје ће уз богату трпезу дочекати полазника, који по општем вјеровању доноси радост и срећу у домове.

Радио Невесиње