У пожару у Бањалуци изгорјело пет локала

3818513_1

БАЊАЛУКА │ У пожару, који је синоћ нешто прије 22 часа избио у Улици бана Милосављевића, у центру Бањалуке, оштећено је најмање пет пословних објеката.

Ватра је прогутала кровну конструкцију изнад бутика „Цат“, роштиљнице „Цап-Цап“, фризерског салона „Горан“, те локала „Гирица“ и „Рогић комерц“, с тим што су оштећења настала и у унутрашњости објеката.

За сада нема званичних информација да ли је неко, евентуално, повријеђен, а судећи по оном што се могло виђети, материјална штета је велика.

Ватрогасци су се, са три возила, више од сат и по борили да обуздају ватрену стихију, у чему су и успјели.

Драматичне сцене су у невјерици посматрале десетине знатижељних грађана, али и неколико шокираних радника и власника радњи.

Млађа жена, највјероватније власница једног од локала, није успјела да обузда сузе.

У Територијалној ватрогасној бригади града Бањалука потврђено је да им је пожар у роштиљници „Цап-Цап“ пријављен у 21.45 часова, те да је на мјесто догађаја упућен већи број ватрогасаца. Са друге стране, радница у једном од локала казала нам је да јој није јасно како и у којем објекту је дошло до избијања ватрене стихије.

„Ништа не знам, само ми је речено да је дошло до пожара и дошла сам да видим о чему се ради. Најважније је да нема повријеђених“, рекла је она.

Бањалучанка, која се у моментима избијања пожара нашла на мјесту догађаја, испричала је новинарима да сумња да је пожар изазвао квар на електроинсталацијама, јер је, како каже, уочила варничење. Њене сумње потврдиће или оспорити истрага, која је већ почела, па је тако полиција, како смо се увјерили, узела изјаве од неколико лица.

Иначе, док су ватрогасци гасили пожар, полицијска патрола није дозвољавала пролаз возила кроз Улицу бана Милосављевића. Када је ватра угашена, оштећени објекти окружени су траком, а полиција је потом одблокирала улицу.

Ипак, ником од радника нити власника није дозвољен улазак у локале, а увиђај би требао бити настављен и данас, када ће, како се очекује, и полиција да се огласи званичним саопштењем.

Независне новине