У Сплит стигао амерички носач, али и проститутке и главни макро из Црне Горе

nosac aviona

СПЛИТ │ Амерички носач авиона „Хари С. Труман“, чија је носивост до 85 авиона и двадесетак хеликоптера, јутрос је упловио у Брачки канал и усидрио се око два километра од сплитске Градске луке.
Ту ће, у оквиру посјете Хрватској, боравити до 9. децембра.
„Хари С. Труман“ је носач авиона класе „Нимиц“, величине као три фудбалска игралишта. Укупне је дужине 333 метра, ширине 41 метар, а газ му је 12 метара. Посада броји 4.922 члана, наводи се у саопштењу Министарства одбране Хрватске.

Хрватско Министарство одбране саопштило је да посјета носача авиона „Хари С. Труман“ представља потврду блиских односа Хрватске и Сједињених Америчких Држава као поузданих партнера који заједно раде на успостављању и одржавању безбједности и просперитета у региону, као и показатељ богате и интензивне сарадње.
Носач авиона „Хари С. Труман“ је у саставу америчке Шесте флоте са сједиштем у Напуљу у Италији, која управља и учествује у низу заједничких поморских операција, најчешће са савезницима и партнерима у циљу стварања безбједности и стабилности у Европи и Африци.

Слободна Далмација је објавила да су, поводом упловљавања америчког носача у сплитску луку, у тај град стигле и проститутке „главног макроа из Црне Горе“.
„Како су организовани ланци проституције у Далмацији полицијским акцијама разбијени у посљедњих неколико година (у Сплиту, Шибенику и Задру), сазнајемо од повјерљивог саговорника да је за америчку клијентелу стигла група од четрдесетак проститутки главног макроа из Црне Горе, који са својим „дјевојкама“ држи цијели Јадран, од Порторожа преко Ријеке, па до Дубровника, те даље до Котора, Херцег Новог, Будве, Бара и Улциња. Већина проститутки црногорског макроа дјелује као ескорт дјевојке, те ће вјеројатно тако наступити и у Сплиту. Махом су из Тивта и Будве, али их има и из Београда“, наводи Слободна Далмација.

У Сплит стижу, како наводи тај лист из повјерљивих извора, и елитне проститутке и ескорт дјевојке из Загреба и БиХ, „које каскају за колегиницама из Србије и Црне Горе, али које су већ рашириле послове на хрватској обали, највише током туристичке сезоне, али и изван ње“.

Лист наводи да се цијене њихових услуга, осим у случају ако се не договоре посебни аранжмани, групни секс и слично, крећу од 100 до 500 еура за ноћ.
„То су цијене када говоримо о ескорт дјевојкама, како из Загреба, те овима које стижу из Црне Горе„, наводи извор Слободне Далмације.
(НН/вијести.ме)