У сриједу редовна и посебна сједница парламента Српске

Колегијум Народне скупштине Републике Српске заказао је за сриједу, 5. децембра, наставак прве редовне скупштинске сједнице, на којој би требало да буду изабрани потпредсједници ове институције. И прва посебна сједница Парламента Српске биће одржана 5. децембра.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поновио је да још нису достављени приједлози за потпредсједнике скупштине.

Истакао је да је Колегијум одлучио да, након редовне сједнице, буде одржана и прва посебна сједница скупштине на којој би требало да буду бирани делегати за Вијеће народа Републике Српске и Дом народа Парламента БиХ.

„На посебној сједници требало би да буду именовани генерални секретар Народне скупштине и његов замјеник и изабрана скупштинска радна тијела“, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци, након сједнице Колегијума.

Нагласио је да би на посебној сједници требало да, по хитном поступку, буде разматран и Приједлог закона о републичкој управи. „Овим законским рјешењем предвиђено је другачије структурирање Владе Републике Српске“, додао је Чубриловић, који је навео да се још усаглашавају приједлози за функцију генералног секретара Народне скупштине.

Такође је напоменуо да је донесена и одлука о расписивању јавног позива за праћење рада Народне скупштине, а рок за пријаву је 17. децембар.

Почетак засједања Народне скупштине Републике Српске заказан је за 10 часова.

РТРС