У Стари град возилом могу само власници гаража или дворишта за паркинг

ТРЕБИЊЕ │ Након низа покушаја насилног спуштања рампе на улазу у Стари град и све чешћег и бројнијег неовлаштеног паркирања у најстаријем градском језгру Градска управа је донијела одлуку о измјени одлуке о безбједности саобраћаја на подручју Требиња.

Овом одлуком су пооштрени услови за паркирање на подручју Старог града за становнике овог дијела Требиња, с тим да ће се возила моћи паркирати у властитим гаражама или у ограђеним двориштима, која имају предвиђене услове за паркирање“, каже Марина Хербез, предсједник градске комисије за додјелу даљинских управљача за Стари град.

Према њеним ријечима, до сада је поднесено 13 захтјева за додјелу даљинског управљача, с тим да мали број има неопходне услове за добијање дозволе.

За све оне становнике овог дијела Требиња који немају услове за паркинг возила на подручју Старог града предвиђена је могућност куповине повлаштене карте за паркирање у непосредној близини Старог града“, истиче она.

Клип на улазу у Стари град ускоро ће бити декодиран и неће се моћи спустити постојећим даљинским управљачем.

Ускоро ће бити постављен и видео надзор на улазу у Стари град а свако лице које покуша насилно да спусти или оштети клип, биће кривично гоњено“, каже Марина Хербез.

Р.М.