У сусрет вечерашњем концерту: Градоначелник примио најмлађе „Алатничаре“

alat

ТРЕБИЊЕ I Градоначелник Требиња Славко Вучуревић организовао је данас пријем за чланове Дјечијег ансамбла Градског културно-умјетничког друштва „Алат“ Свислајон, поводом годишњег концерта који ће се одржати вечерас у 19 часова у Спортској дворани „Милош Мрдић“.

„Данас смо се састали са дјецом која желе да сачувају обичаје народа којем припадају. Идуће године обиљежавају 60 година рада и потпуно оправдано су добили повељу Града Требиња, а сугурно је да ће нас и у будућности обрадовати добрим резултатима. Градска управа ће и даље материјално и на друге начине помоћи да све пројекте које буду планирали и реализују“, истакао је градоначелник Вучуревић.

alat2

Градоначелника, али и све присутне, насмијала је једанаестогодишња Милица Зуровац која му је уручујући пригодан поклон од овог друштва, поручила: „Без икаквих изговора морате присуствовати нашем концерту вечерас. Ми вас очекујемо!“.

Осмогодишњи Алекса Ћурић, који је три године члан Градског КУД „Алат“ Свислајон, каже да воли кореографије и народну ношњу.

„На овом пријему смо се захвалили градоначелнику за сву несебичну подршку коју он пружа нашем друштву дужи низ година“, рекао је млади Ћурић.

Борко Ћорлука каже да су дјеца припремљена за вечерашњи концерт и да ће оправдати и вечерас квалитет који градски КУД „Алат“ његује.

alat3

„На програму је између осталог и кореографија ‘Херцеговачка свадба’ са којим су прошле године наступали у Ваљеву на ‘Златном опанку’. То је кореографија која се игра ‘на суво’ и веома је напорна и тешка за извођење, чак и за веће ансабле“, додао је Ћорлука.
С.П.