U toku hapšenje policajaca i dilera na području Banjaluke i Trebinja

policijaBANJALUKA | Pripadnici MUP-a Republike Srpske od ranih jutarnjih časova na području Banjaluke i Trebinja provode akciju kodnog naziva „Maska“ i u toku su hapšenja više lica, među kojima ima policijskih službenika.
Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH s ciljem dokumentovanja krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnih droga i krijumčarenje, izvršenih u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika, saopšteno je iz MUP-a Srpske.
Akciju provode pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Trebinje i Jedinice za profesionalne standarde.
Aktivnosti se koordinirano provode sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske.
Hapšenja u Dubrovniku
U Dubrovniku je u toku akcija hapšenja u okviru međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima, potvrđeno je u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.
„Akcija se provodi za krivična djela u nadležnosti USKOK-a /Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta/“, rekla je zamjenik portparola dubrovačke policija Andrijana Biskup.
Na izlazu iz Dubrovnika, građane su jutros dočekali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa „dugim cijevima“, javlja HRT i dodaje da je, prema nezvaničnim informacijama, riječ o akciji razbijanja trgovine kokainom.
Hrvatski mediji navode da sve podsjeća na događanja iz 2013. godine i akciju „Gladius“, u kojoj je na području Dubrovnika i susjednih zemalja uhapšeno više od 50 lica.
Srna