У току конкурс за упис кадета у МУП: Лакета позвао Херцеговце да се пријаве

ТРЕБИЊЕ │ Конкурс за упис кадета 20. класе Полицијске академије Министарства унутрашњих послова Републике Српске објављен  је 19. марта 2018. године – потврдио је на данашњој конференцији за новинаре Жарко Лакета, начелник Полицијске управе Требиње.

Он је подсјетио да ће овим конкурсом на нивоу РС бити  уписано 300 кадета, од чега 280 мушког а 20 женског пола.

„Ова ПУ је у минусу у односу на систематизована радна мјеста а минус се односи на саме полицијске службенике у чину – полицајац. Зато сам сазвао ову конференцију, да анимирам све наше младе људе који желе да раде у овој управи –  посао који је частан и посао који ће у наредном периоду донијети како материјалну, тако и другу корист за све оне који се пријаве на конкурс“, казао је Лакета истичући велики проблем који се дешава у посљедњих пет година, а то је мали одзив оних који се пријављују са подручја ПУ Требиње.

„У посљедњој, 19. класи која тренутно завршава, са подручја ове ПУ имамо само пет кандидата. Број који нама недостаје у овој ПУ је преко 30 полицијских службеника. Конкурс за упис није тежак, постоје општи и посебни услови а сви заинтересовани могу наћи детаље на сајту Министарства унутрашњих послова као и у ‘Гласу Српске’, али и да се обрате у ПУ Требиње као и начелнику Сектора полиције па и на тај начин ће добити  све потребне информације о конкурсу“, објаснио је Лакета.

Марко Вучетић, полицијски службеник Јединице за подршку од 2014. године ради у ПУ Требиње.

„Позивам све младе људе да се одазову на овај конкурс за Полицијску академију јер је полицијски посао частан, одговоран. Наш основни циљ је да будемо у служби грађанима свакодневно а то је заиста један добар осјећај. Помоћи неком и служити неком је неописив осјећај“, додао је Вучетић.

Конкурс  за упис кадета 20. класе Полицијске академије Министарства унутрашњих послова Републике Српске трајаће 15 дана од дана објављивања.

С.П.