U toku konkurs za upis kadeta u MUP: Laketa pozvao Hercegovce da se prijave

TREBINJE │ Konkurs za upis kadeta 20. klase Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske objavljen  je 19. marta 2018. godine – potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.

On je podsjetio da će ovim konkursom na nivou RS biti  upisano 300 kadeta, od čega 280 muškog a 20 ženskog pola.

„Ova PU je u minusu u odnosu na sistematizovana radna mjesta a minus se odnosi na same policijske službenike u činu – policajac. Zato sam sazvao ovu konferenciju, da animiram sve naše mlade ljude koji žele da rade u ovoj upravi –  posao koji je častan i posao koji će u narednom periodu donijeti kako materijalnu, tako i drugu korist za sve one koji se prijave na konkurs“, kazao je Laketa ističući veliki problem koji se dešava u posljednjih pet godina, a to je mali odziv onih koji se prijavljuju sa područja PU Trebinje.

„U posljednjoj, 19. klasi koja trenutno završava, sa područja ove PU imamo samo pet kandidata. Broj koji nama nedostaje u ovoj PU je preko 30 policijskih službenika. Konkurs za upis nije težak, postoje opšti i posebni uslovi a svi zainteresovani mogu naći detalje na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova kao i u ‘Glasu Srpske’, ali i da se obrate u PU Trebinje kao i načelniku Sektora policije pa i na taj način će dobiti  sve potrebne informacije o konkursu“, objasnio je Laketa.

Marko Vučetić, policijski službenik Jedinice za podršku od 2014. godine radi u PU Trebinje.

„Pozivam sve mlade ljude da se odazovu na ovaj konkurs za Policijsku akademiju jer je policijski posao častan, odgovoran. Naš osnovni cilj je da budemo u službi građanima svakodnevno a to je zaista jedan dobar osjećaj. Pomoći nekom i služiti nekom je neopisiv osjećaj“, dodao je Vučetić.

Konkurs  za upis kadeta 20. klase Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske trajaće 15 dana od dana objavljivanja.

S.P.