У Требиње стигла џудо младост региона – али и свјетски шампион

ТРЕБИЊЕ │ Џудо клуб „Леотар“ данас је домаћин 15. Купа Требиња и 8. Меморијала „Милош Мрдић, који је ове године окупио више од 600 такмичара из педесетак клубова из БиХ, Хрватске, Црне Горе, Србије и Македоније.

Специјални гост овогодишњег меморијала је двоструки европски и свјетски џудо шампион Немања Мајдов.

Поздрављен бурним аплаузима учесника и љубитеља џудоа, Мајдов је у обраћању младим џудистима региона поручио да је у њиховим година и сам често био учесник требињског џудо купа, а у истој дворани и на истим струњачама правио своје прве кораке – до европског и свјетског врха.

„На овом купу сам освојио 15 или 20 медаља. Ово је такмичење на којем са можда имао и највише мечева као клинац, чак и до осам по турниру. Велика искуства сам стицао баш у овој сали – што је било и дио мог пута до свјетске титуле. Управо у вашим годинама сам сањао да будем шампион свијета, то очекујем и од вас – да сада зацртате тај циљ и да полако, корак по корак, идете према њему“, рекао је Мајдов.

Он каже да му је част што је дио меморијалног купа који носи име Милоша Мрдића, којег памти као изузетног борца и правог шампиона, али и као једног од својих узора на татамију.

„Много ствари сам учио од њега и сигурно да је он дио мог успјеха. И сада у сали у којој тренирам стоји његова слика – често остајем сам да  тренирам, али ни тада у сали нисам сам, Милош је увијек сам мном“, рекао је Мајдов.

Златну плакету за велики допринос афирмацији требињског џудо меморијала и џудо спорта уопште Немањи Мајдову уручио је градоначелник Требиња Лука Петровић, који је пожељевши младим џудистима добродошлицу, успјех у борбама и медаље – свечано отворио 15. Куп Требиња и 8. Меморијал „Милош Мрдић“.

И они који не узму данас медаљу, нека буду срећни што су учествовали и ни смију одустати – морају наставити даље, до великих успјеха какав је постигао и Немаља Мајдов, наш свјетски првак. Као што је у животу, тако је и у спорту – нема одустајања, а џудо је тврд спорт, треба бити у њему истрајан и бићете сигурно снажнији и вреднији људи у животу“, поручио је Петровић.

Куп је посвећен младом требињском џудисти, кадетском, јуниорском и сениорском првак БиХ, који је трагично настрадао 17. јула 2009 године. Покровитељ турнира је Град Требиње.

Р.С.