У Требињу керуша усвојила маче

ТРЕБИЊЕ │ Николина Kудуз, козметичарка из Требиња, власница је пса и мачке који су јединствен примјер како се и традиционални „непријатељи“ могу сложити и да не могу једни без других у толикој мјери да маче сиса керушицу Луну.

„Луна је прије двије године била пас луталица који ме је на улици пратио и толико ми се умиљавала да сам је довела кући, одвела је ветеринару, окупала је и сада живи са мојом породицом у кући. Ово маче је потомак такође мачке луталице, па смо и њега довели у кућу да га отхранимо и опоравимо јер се одвојило од мајке, а било је врло мало и једва је и млијеко пило. Kада се мало опоравило, примијетило је изражене сисе код наше Луне која је раније отхранила младе и одмах прихватило да сиса код ње“, прича нам Николина. Kаже да нико у кући није сигуран да ли Луна уопште има млијека, јер те дијелове њеног тијела никоме не да дохватити, осим мачету, које је стално сиса, иако нико не зна да ли из навике или због хране. Дјеца из комшилука кажу да је Луна „утриповала“ да је маче њено младунче, јер га љубоморно чува када изађу ван из куће и режи на свако дијете које га жели помиловати.

Kудузи кажу да вјероватно у томе има истине, јер се керушица понаша заштитнички према мачету као да је њено куче, а када се завуче негдје у кући, она цвили за њим и дозива га све док се оно мјауком не одазове.

Занимљиво је да Луну није напустио псећи инстинкт, па и данас није пријатељ са мачкама из комшилука са којим има праве односе „као пас и мачка“ – гризе их, режи и лаје на њих, али своје мало маче лиже, чисти и брине о њему као права мајка.

Независне