У Тужилаштву БиХ више предмета против Мектића

САРАЈЕВО │ У Тужилаштву БиХ постоји више предмета који се односе на министра безбједности БиХ Драгана Мектића, формираних на основу пријава за различита кривична дјела, а поднесених од више подносилаца.

У овој правосудној институцији Срни је речено да су предмети у раду.

Мектић је јуче на конференцији за новинаре у Сарајеву рекао да је против њега формиран предмет 19. јула на основу анонимне пријаве.

„Пише да сам дозволио да Низам Изет запосли своју супругу у Агенцији за рад БиХ. Ко мене пита ко ће примити кога? Али они формирају предмете“, рекао је Мектић.

Он је додао да није наведена квалификације дјела и да је за формирање предмета сазнао од „једног новинара“, који му је пријатељ.

„Нису квалификовали дјело, свашта нешто су набацали, написали“, рекао је Мектић, додавши да исто пише као и у тексту који је објавио портал „Дневно.ба“.

Према писању овог портала, Мектић је почео да се бори против највеће пошасти у БиХ – непотизма и корупције, након што је позапошљавао родбину и пријатеље и након што нема више кога запослити.

У тексту се истиче да су први облици непотизма, онога против чега се Мектић данас бори, започели запошљавањем његовог зета Желимира Гатарића, који је са средњом стручном спремом, по занимању ветеринарски техничар, примљен на позицију на којој се тражила електротехника или информатика, те наводе имена осталих, којима је министар безбједности помогао у запошљавању.

Срна