Убијен Самир Kантар, кључни човјек Хезболаха

20151220094711_343430

БЕЈРУТ │ Самир Kантар, Либанац који је провео скоро три деценије у израелском затвору, убијен је у израелском ваздушном нападу на стамбену зграду у близини сиријске пријестонице Дамаска, саопштила је данас либанска шиитска група Хезболах.

Хезболах је саопштио да је Kантар убијен синоћ заједно са још осам лица у нападу у предграђу Дамаска.

Телевизија „Ал-манар“ јавила је да су два израелска авиона, која су нарушила сиријски ваздушни простор, испалила синоћ четири ракете дугог домета на стамбену зграду у насељу Џарамана. Телевизија је објавила снимак остатака зграде која је потпуно уништена.

Kантаров брат Басам потврдио је данас на друштвеним мрежама да је његов брат убијен.

Kантар и четири герилца Хезболаха ослобођени су 2008. године у замјену за тијела два израелска војника, које је Хезболах заробио 2006. године, подсјећа АП.

Kантар је осуђен 1979. године у Израелу на три доживотне робије након што су се он и још три Либанца убацили у Израел и извели напад у сјеверном граду Нахарји када су убили полицајца, а затим отели и убили још једног мушкарца и његову четворогодишњу кћерку.

Израел је саопштио да је Kантар, који је тада имао 16 година, брутално испребијао ђевојчицу кундаком пушке. За вријеме напада, мајка ђевојчице која се сакрила у кући, случајно је угушила своју другу двогодишњу ђевојчицу, бојећи се да их нападачи не чују.
Срна