Убо мајку 30 пута, а затим је заклао

350614_1
НЕВЕСИЊЕ │ Обдукцијом тијела Анђе Ђерић (68) из Невесиња, коју је у уторак ножем измасакрирао син Синиша (38), утврђено је да је несрећна жена имала више од 30 убодних и резних рана по лицу и врату.
Извор Пресса укључен у истрагу каже да је старица искасапљена и да је син на крају заклао, што показује да је у вријеме убиства, највјероватније, био потпуно нервно растројен.
То потврђују и изјаве комшија несрећне жене, који тврде да је Ђерић након убиства био потпуно изгубљен и да чак није имао појма да му је у кући мртва мајка, већ је тврдио да је ријеч о непознатој жени.
Ђерић је у међувремену испитан у полицији и Окружном тужилаштву у Требињу, и према тврдњама нашег саговорника, истражиоци су јако тешко успјели да разговарају с њим, јер се и даље не сјећа многих детаља који су претходили убиству као ни догађаја након злочина. Тужилац је данас затражио одређивање једномјесечног притвора за Ђерића, а биће урађено и његово психијатријско вјештачење, с обзиром на то да има одређених психичких проблема, због којих се раније лијечио.
Подсјећамо, Анђа Ђерић посљедњи пут је виђена жива у уторак прије подне, када је у њихову кућу у невесињско насеље Гвозд навратио један познаник. Претпоставља се да је убрзо по његовом одласку дошло до свађе између мајке и сина и да је Синиша тада брутално убио.
Да се нешто чудно дешава у кући Ђерића посумњао је њихов рођак Душко Радуловић, који им је тај дан, у више наврата, телефонирао, али му се нико није јављао. Након више узалудних позива, на крају му се на кућни телефон јавио Синиша који је на питање гдје му је мајка рекао да је отишла до њих. То је Радуловићу било сумњиво и око 16.30 часова дошао пред њихову кућу.
Послије дуготрајног звоњења и куцања Синиша му је напокон отворио врата и рекао да не зна гдје му је мајка, али да у кући има неку непознату жену. Радуловић је ушао у кућу и угледао Анђино тијело у дневном боравку, поред кауча, у локви крви.
Комшије породице Ђерић тврде да је Синиша одмах након рата почео да показује знакове психичке нестабилности и да је живио повучено.
Пресс