Удружење “Бебе”: Помоћ обећале и општине Љубиње, Гацко и Берковићи

ТРЕБИЊЕ I Удружење породица са проблемом стерилитета “Бебе” из Требиња добило је обећање руководстава општина Љубиње, Гацко и Берковићи да ће убудуће финансијски помагати својим суграђанима у поступцима вантјелесне оплодње.

Овим породицама од раније помажу град Требиње и општине Билећа и Невесиње.

Предсједник Удружења Снежана Мисита рекла је да су до сада помоћ имали од града Требиња, који у потпуности финансира један поступак вантјелесне оплодње, те из Фонда солидарности издваја знатна средства за ову намјену.

Она је напоменула да и општине Билећа и Невесиње помажу у лијечењу брачних парова који имају проблем са стерилитетом.

Мисита је истакла да је Удружење од начелника Љубиња Дарка Крунића добило обећање да ће општина, у складу са могућностима, у наредној години издвојити средства за помоћ породицама са проблемом стерилитета из ове локалне заједнице.

“Финансијску помоћ својим суграђанима да се остваре као родитељи обећало је и руководство општине Гацко”, рекла је Мисита и додала да је руководство ове општине приликом недавног сусрета представнике Удружења упознало да помаже свима који поднесу захтјев за помоћ, уз адекватну медицинску документацију.

Удружење “Бебе” договорило је сарадњу и са општином Берковићи, чији је начелник Ненад Абрамовић обећао да ће у буџету за сљедећу годину планирати средства за помоћ породицама са подручја ове општине које имају проблем са стерилитетом.

“Помозимо свим породицама које желе дјецу, а не могу то да остваре природним путем, па ће нас сваким даном бити више”, поручили су из Удружења.

Поводом Недјеље дјетета, представници Удружења “Бебе” посјетили су све општине источне Херцеговине и том приликом уручили захвалнице граду Требињу и општинама Билећа и Невесиње које су протеклих година финансијски помагале својим суграђанима у поступцима вантјелесне оплодње.

Радио Требиње