Удружење „Насљеђе“: Жртва наших очева не смије бити заборављена

nasljedje 53

НЕВЕСИЊЕ I  Чланови Удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ и Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила данас су поводом Дана војске РС положили цвијеће на Централно спомен обиљежје бораца Херцеговине на Гвозду.

Предсједник Општинског одбора Удружења „Насљеђе“ Саша Вујадиновић поручио је да се никад не смије заборавити жртва коју су њихови очеви дали за стварање Републике Српске.

 – Окупили смо се да  да се сјетимо часне и храбре борбе свих бораца Војске РС, а посебно оних који су дали своје животе за нашу будућност – истакао је Вујадиновић.

nasljedje 52

Он је у име Удружења упутио апел српском народу у Републици Српској да увијек  буде јединствен, частан и храбар, јер то дугује онима који су дали животе за слободу.

Чланови Удружења „Насљеђе“ огорчени су што им није омогућено да уђу у Спомен собу и упале свијеће за своје погинуле сроднике. Од Борачке организације Републике Српске траже објашњење и извињење дјеци погинулих бораца. Сматрају да спомен обиљежја морају бити доступна свима који желе да одају почаст херојима Републике Српске, а посебно њиховим породицама и потомцима.

Радио Невесиње