Удружење родитеља са четворо и више дјеце изабрало ново руководство

ТРЕБИЊЕ | На вечерас одржаној скупштини требињског Удружења родитеља са четверо и више дјеце „Четири плус“ за новог предсједника изабран је Александар Сарић, као и нови чланови управног и надзорног одбора.

Како је истакао нови предсједник, први задатак на чему ће удужење активно радити је обнова и нови попис чланства, како би се утврдио тачан број вишечланих породица.

„Наш задатак  је побољшање социјалног статуса вишечланих породица, како уз помоћ локалне власти, тако и привредника из нашег града. Договорили смо се да ћемо дјеловати на начин, тако што ћемо се састајати и разговарати о проблемима свих родитеља чланова, а онда заузимати заједнички став и тражити рјешења“, рекао је Сарић.

Весна Куртовић, мајка четворо дјеце која је изабрана за члана надзорног одбора, истакла је да је ово удружење од јавног интереса за заједницу и као такво би га локална управа требала третирати и финансирати његов рад.

„Преко 150 породица, колико сматрамо да  у Требињу имају четворо и више дјеце жели да заједничким дјеловањем оствари више права. Удружење посједује властите просторије и настојаћемо да наши чланови буду детаљно информисани и учествују у раду удружења, како би заједно побољшали наш статус у друштву“, рекла је она.

М.И.