Udruženje roditelja sa četvoro i više djece izabralo novo rukovodstvo

TREBINJE | Na večeras održanoj skupštini trebinjskog Udruženja roditelja sa četvero i više djece „Četiri plus“ za novog predsjednika izabran je Aleksandar Sarić, kao i novi članovi upravnog i nadzornog odbora.

Kako je istakao novi predsjednik, prvi zadatak na čemu će uduženje aktivno raditi je obnova i novi popis članstva, kako bi se utvrdio tačan broj višečlanih porodica.

„Naš zadatak  je poboljšanje socijalnog statusa višečlanih porodica, kako uz pomoć lokalne vlasti, tako i privrednika iz našeg grada. Dogovorili smo se da ćemo djelovati na način, tako što ćemo se sastajati i razgovarati o problemima svih roditelja članova, a onda zauzimati zajednički stav i tražiti rješenja“, rekao je Sarić.

Vesna Kurtović, majka četvoro djece koja je izabrana za člana nadzornog odbora, istakla je da je ovo udruženje od javnog interesa za zajednicu i kao takvo bi ga lokalna uprava trebala tretirati i finansirati njegov rad.

„Preko 150 porodica, koliko smatramo da  u Trebinju imaju četvoro i više djece želi da zajedničkim djelovanjem ostvari više prava. Udruženje posjeduje vlastite prostorije i nastojaćemo da naši članovi budu detaljno informisani i učestvuju u radu udruženja, kako bi zajedno poboljšali naš status u društvu“, rekla je ona.

M.I.