Ухапшен Горан Сувара

381056_1

Горан Сувара ухапшен је у Србији, незванично сазнаје БН ТВ из полицијских извора.

Директор полиције Републике Српске Гојко Васић у разговору за БН телевизију рекао је да незванично може да потврди ту информацију. „Из контаката са колегама из Управе крим полиције у Србији, имам потврду да се то десило уназад сат времена“, рекао је Васић.

Ради се на провјери идентитета, претресу приведеног лица, те се тек након тога може званично рећи да је у питању Горан Сувара.

Како сазнајемо, Сувара је ухапшен у Новом Саду. Из МУП-а Српске је потврђено да је у току криминалистичка обрада над ухапшеним и претрес објеката које је користио. Очекује се да Сувари бити одређен екстрадициони притвор.

Сувара је оптужен за пет кривичних дјела, те правоснажно осуђен за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

Окружни суд у Бањалуци, рјешењем од 8. маја 2014. године одредио је притвор Горану Сувари, ради обезбјеђења и присуства оптуженог на главном претресу.

Сувари је одређен притвор због пет кривичних дјела, тешки случај разбојничке крађе и разбојништва у складу са Кривичним законом Републике Српске.

БН ТВ