Ухапшен врх Будве, међу њима ћерка и брат Светозара Маровића

reg-Budva_620x0

БУДВА │ Више руководилаца и службеника општине Будва, међу којима су градоначелник Лазар Рађеновић и менаџерка града Милена Маровић Богдановић, ухапшени су јутрос по налогу специјалног тужилаштва, преноси РТЦГ.

По налогу специјалног тужилаштва Црне Горе за организовани криминал, ухапшени су, поред Рађеновића и Маровић Богдановићеве, која је менаџерка града, и саветник премијера Црне Горе Александар Тичић и бивши челници будванске општине Рајко Куљача и Драган Маровић.

Они су заједно са још неколико особа ухапшени због сумње да су приликом изградње Тржног центра „Плаза“ у Будви и платоа на плажи Јаз оштетлили буџет општине за више милиона евра, јавио је портал Вијести позивајући се на незваничне изворе.

Сви ухапшени су потписници уговора око изградње ТЦ Плазе и платоа на Јазу.

Ухапшене ће током дана саслушати специјлани тужилац Миливоје Катнић.

Против Рађеновића се већ води судски поступак пред Вишим судом Подгорице и он се терети да је приликом продаје општинског земљишта, злоупотребом службеног положаја оштетио градски буџет.

Због злоупотреба с новцем из градске касе и штете учињене јавним финасијама у случају познатом као „Завала“ затворским казнама раније су кажњени бивши градоначелник Будве Рајко Куљача и потпредседник општине Драган Маровић.

Драгану Маровићу тужилац је одредио задржавање од 48 сати, до довођења судији за истрагу који ће одлучити да ли ће му бити бити одређен притвор, потврдио је Маровићев адвокат Здравко Беговић.

Адвокат Беговић је након саслушања Маровића, иначе брата високог функционера ДПС-а Светозара Маровића, пред специјалним тужиоцем Лидијом Вукчевић, рекао да се његов клијент терети за злоупотребу службеног положаја.

„Добио сам информације да се ради о кривичном делу из области организованог криминала и да је ухапшено више особа које су у време када је закључен уговор између Општине Будва као инвеститора и привредног субјекта Трејд Уника, као субинвеститора, били на челним позицијама у тој општини“, рекао је Беговић и појаснио да се ради, наводно, о штети која износи седам милиона евра.

Милена Маровић Богдановић је кћерка председника политичког савета Демократске партије социјалиста и бившег председника Државне заједнице Србије и Црне Горе Светозара Маровића, а Драган Маровић је његов брат.

Подсећамо, име супруге Светозара Маровића појавило се пре неколико месеци у афери тајних рачуна у швајцарском огранку банке ХСБЦ, коју је открила међународна група новинара.

Медији су писали да је Ђурђина Маровић имала 3,8 милиона долара на рачуну у овој банци 2006/2007. године.
Тањуг, Бета, Вијести, Б92