Ухапшени, па пуштени нападачи на Вучића

351837_1
САРАЈЕВО | Алмир Мердић, ЕлвединХимзић и Мујо Диздаревић из Тешња које је СИПА јутрос ухапсила под сумњом да суучествовали у нападу на премијера Александа Вучића 11. јула у Сребреници пуштенису на слободу, јавља новинска агенција „Патриа“.
„Не знам шта ће се даље десити. Нису ми рекли ништа. Вратили су ми документе. Само су тражили да им кажем шта сам видио тај дан у Сребреници“, рекао је Мердић.
СИПА је јутрос у Јелаху код Тешња ухапсила Алмира Мердића, који је, према наводима МУП-а РС, са још неколико особа 11. јула у Поточарима учествовао у нападу на премијера Србије Александра Вучића.
Осим Мердића, из полицијске станице у Јелаху су у возила СИПА пребачене још две ухапшене особе.
Раније су медији, позивајући се на обавештајне изворе, Мердића означили као организатора напада на Вучића, доводећи га у везу са радикалним организацијама у БиХ, ратним командантом Сребренице Насером Орићем али и бошњачким чланом Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.
Мердић је прошле седмице у интервјуу за агенцију Патрија демантовао било какву повезаност са инцидентом у Поточарима.
Признао је да се у време напада на Вучића налазио неколико метара од премијера, али да се на фотографијама које су медији објавили може видети како није учесник изгреда, већ да инцидент све време снима камером.
МУП РС је у петак, 17. јула, на својој веб-страници објавио фотографије особа из Поточара које су наводно сумњиве и које су учествовале у нападу. На једној од њих је и Мердић са својим колегама из Тешња.
БНТВ