Уједињена Српска: ЗА СРПСКУ У КОЈОЈ МЛАДИ ОСТАЈУ И КОЈА САМА ОДЛУЧУЈЕ О СВОЈОЈ СУДБИНИ (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ │ Седмог октобра нису обични избори већ одлука о будућности Републике Српске а на грађанима је да изаберу „или подаништво Сарајеву и страним амбасадама или Српску која сама одлучује о својој судбини“.

Српска ће сама одлучивати о својој судбину само са новим предсједником Жељком Цвијановић, Милорадом Додиком на мјесту српског члана Предсједништва БиХ, владом стручњака из „патриотског блока“ и „репрезентацијом Републике Српске“ у парлементу БиХ.

Ово је вечерас поручио предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, на централној трибини странке у Требињу.

„Национална политика у Сарајеву биће из коријена промијењена са репрезентацијом Републике Српске, коју нико неће ни застрашити ни поткупити, која неће испуњавати жеље и вољу амбасада  или федералног Сарајева – већ искључиво Републике Српске и њених легалних представника. Имаћемо отворене линије, Сарајево и Бањалука ће разговарати сваки дан и сарађиваће, умјесто да се свађају, што је до сада био случај“, истакао је Стевандић.

Сарадња два највиша нивоа власти, умјесто сукоба и опструкција, донијеће Српској неопходну политичку стабилност за бржи економски развој, на шта се односи, каже Стевандић, друга кључна политика Уједињене Српске.

Када је Херцеговина у питању, додао је он, Уједињена Српска нуди концепт развоја заснован на потенцијалима у енергетици, туризму, производњи хране и услужним дјелатностима.

„Круна тога биће наша трећа политичка одредница – а то је да у таквом амбијенту млади више неће одлазити, у тој помиреној Републици Српској млади ће заснивати своје породице. А Уједињена Српска је прави примјер како млади добијају позиције унутар структура гдје се одлучује“, истакао је предсједник Уједињене Српске.

То су млади људи који до сада нису били у политици, који су се као успјешни већ потврдили у својим професијама – а они су гарант да ће Уједињена Српска градити амбијент у којем ће млади остајати, овдје заснивати породице и градити своје каријере, поручио је носилац листе УС за Народну скупштину РС из изборне јединице 9 Мијат Шаровић.

Он је казао да брига о три посебно важне категорије у нашем друштву бити окосница његове политичке борбе.

„Борци су приоритет и питање свих питања, они су градили Српску и борићу се да борци у Српској живе боље.  Друга категорија су млади: ако не буду носиоци свега, не буду добијали запослења и не могну заснивати своје породице овдје – онда нам неће требати ни Република Српска. И наравно, категорија особа са инвалидитетом – за чији бољи живот се већ дуго борим а борићу се и убудуће“, поручио је Шаровић.

Политика је начин да се чује и глас младих, а Уједињена Српска подстиче младе људи да траже и нуде рјешења, истакла је кандидат требињског одбора УС за Народну скупштину РС Бранка Пејовић-Петковић.

Она је додала да је и властитим примјером жељела да подстакне младе да се укључе у процес одлучивања и креирања политика јер се оне, како је казала, и не тичу никог другог нити ће се за младе ико боље борити – до њих самих.

Немојте критиковати у вашим малим круговима – тамо вас, нажалост, нико не чује. Одважите се, промислите својом главом и цијените себе јер сте ви будућност, јер сте одговорни, јер се тиче вас. Млади су снага која мијења свијет. Одлучимо се заједно, говоримо аргументовано, причајмо о проблемима јер се они другачије неће ријешити“, поручила је Пејовић-Петковић.

Са трибине је поручено грађанима да дају шансу кандидатима Уједињене Српске за Народну скупштину РС, те да за Парламентарну скупштину БиХ подрже листу СНСД-а, чији је носилац Сташа Кошарац био и гост вечерашње трибине.

Р.С.