Umjetnik iz Kragujevca oduševio ljubitelje klasične muzike

TREBINJE │ Muzej Hercegovine i Muzička škola Trebinje priredili su večeras u galeriji muzeja koncert Predraga Kostovića, na harmonici, docenta na katedri za harmoniku i flautu na Filološkom-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Na programu su bila djela klasične muzike – Baha, Semjonova i Zolotarijeva, a virtuozne interpretacije harmonikaša iz Kragujevca trebinjska publika ispratila je burnim aplauzima.

Kostović je rekao da mu je čast nastupiti pred Trebinjcima – kojima je poručio da imaju sreću što žive u gradu čije je ljepote danas prvi put upoznao, te dodao da večerašnje izvođenje Semjonovljeve „Fantazije – Kalina krasnaja“ posvećuje nedavno preminulom našem „sugrađaninu po rođenju“ – glumcu Nebojši Glogovcu.

Predrag Kostović je osnovne studije završio na državnom Konzervatorijumu „P. I. Čajkovski“ u Kijevu, u klasi prof. V.V. Besfamiljnova, kao nosilac počasne crvene diplome i najvišom ocjenom na završnom državnom ispitu.

Uz pedagoški rad, iza Kostovića je i veliki broj koncerata u zemljama bivše Jugoslavije, Ukrajini, Njemačkoj i Italiji, gdje je uspješno nastupao kao solista, ali i sa orkestrom harmonika srednje muzičke škole u Kragujevcu kao dirigent.

R.S.